ZIJN WIJ MENSEN ENGELEN?

Hallo lieve lezer, ik ben Tineke.

Ik herinner mij mijn ontstaan in de Kosmos en mijn komen naar deze Aarde: MIJN SPRONG NAAR HET DONKERE LAND….een nogal traumatische ervaring!! Dit wist ik uit te drukken in o.a. een 12-tal schilderijen waarvan de getoonde afbeelding de 2e is: ‘Verzonken in Oorspronkelijke Eenheid droom ik van een Nieuw Bestaan’..

*

In 1940 werd ik geboren en kreeg een ‘normale’ Rooms-Katholieke-opvoeding, compleet met Engelen en al. Bij de ‘Hernieuwing van de Doopbelofte’, ik was toen 12 jaar , liet mijn Stem zich duidelijk horen en zei: “Aan deze belofte zul je je niet houden, je leven zal heel anders gaan”.. En in de loop van tijd ‘vergat’ ik dan ook alles wat met de Rooms Katholieken te maken had!

*

Al vroeg ging ik op zoek naar ‘stilte’….En deze vond ik uiteindelijk steeds weer terug in een Natuurlijke Manier van mediteren, een contact maken met mijn ZELF, mijn oorspronkelijke Wezen. Hierop volgend kreeg ik in 1978 een 3-Daagse Inwijding van binnenuit, gewoon op mijn kamer, thuis….Van af dat moment was ik helderziend, helderhorend, heldervoelend, helderwetend, kortom PARA-normaaĺ, een vreselijk woord, omdat in mijn beleven ik eindelijk NORMAAL geworden was..!!

*

Sindsdien ben ik een healer.. Sindsdien zie ik bij mensen vaak ook hun vleugels (of niet), in het bijzonder wanneer ik hen tot mediteren breng, een teken dat ze de aansluiting op hun Innerlijke BRON hebben gevonden. Ik stond daar verder nooit zo bij stil, totdat.. Ja, totdat mijn jongste zusje overleed in 2011….Vlak na haar overgaan merkte ik dat zij ‘de weg’ niet kon vinden.

*

EERSTE VERHAAL

 

Mijn jongste zus overlijdt en ik help haar naar het Licht..

Zij bleef hangen in de tussen-wereld, waar ik haar maar niet kon bereiken! Plotseling vroeg ik mij af of een remedie haar nog zou kunnen helpen, dus toen belde ik een vriendin: “Ja hoor, er zijn remedies die ook na het overlijden hun werk nog kunnen doen!” Wat een opluchting en, wat prachtig!! Toch wilde ik nog even wachten met het uitzoeken ervan.

*

Maar wat bleek was dat, toen ik de telefoon neerlegde, ik wel contact met mijn zusje had gekregen! Het gesprek met mijn vriendin en onze INTENTIE bleken voldoende om dit contact weer te maken! Toen ik mij dan ook weer verder op haar afstemde, vond zij haar Engel en versmolt met haar!! Zij werden ÉÉN.. Onbeschrijfelijk de gelukzaligheid die ik hierbij mocht ervaren.

*

Een dag later zag ik haar: een Engel aan de Hemelpoort. Ik maakte daar een gedichtje over en ik heb dit, tijdens de afscheidsdienst van mijn zus, aan alle aanwezigen voorgelezen.

Een beetje zenuwachtig was ik wel daarvoor, want zo’n gangbaar concept is dat immers nog niet!

*

Maar de bevestiging kwam al snel. Een van mijn zus’ vriendinnen kwam even later op mij af en zei: “Ik heb je zus zien staan als Engel achter de kist, maar zei toen tegen mijzelf dat zoiets toch niet kon!!” Ze vertrouwde haar eigen Engelenogen (nog) niet! Hierna was het FEEST.. De zeer krachtig stralende Aanwezigheid van mijn Engelenzus maakte alles high!

*

….Enkele dagen later zag ik mijn zusje weer. Ze zwaaide me vrolijk goedendag en ging de hemel in. De Poort sloot achter haar en ik wist : verder kan en mag ik niet komen, dit is haar domein ! Nog eenmaal (toen) heeft zij zich aan mij laten zien….met een baby in haar armen. Dit begreep ik aanvankelijk niet zo goed (zij had zelf geen kinderen). Dat kwam pas nadat ik een boek van Jozef Rulof in mijn handen had gehad. Hij beschrijft daarin een speciale Engelen-sfeer, waarheen jong overleden kinderen gaan….Met andere woorden : mijn zusje deed er het werk waarvoor ze hier op Aarde reeds gekozen had !! Wauw !!

 

TWEEDE VERHAAL

Oppasdag.

Geduldig wacht ik Eline, mijn jongste kleindochter van 11, aan de keukentafel op. Doorgaans komt ze vrolijk binnen, maar deze keer met hele hangende pootjes, letterlijk zelfs! “Is er iets aan de hand Eline, je kijkt zo ongelukkig?” “Ja”, zucht ze min of meer gelaten, “Ik heb al een hele week pijn aan mijn armen!!” “O-jee”, was mijn medelevende respons en ik stel voor dat zij eerst haar hond uitlaat en dat ik dan wel even naar haar zal ‘kijken’. Ze weet dat ik ‘tovervingers’ heb.

*

Terug van weggeweest laat ze zich zakken op haar eigen plekje aan de keukentafel. En, terwijl ik haar nek een beetje masseer, begin ik Eline te vertellen over haar Huis-Tuin-en-Keukenzelfje en over haar andere Zelfje: haar Droom-of Engelen zelfje. Ja, dat ze naast gewoon Eline eigenlijk ook een Engeltje is! Hm, dit is wel een heel erg leuk idee! Haar bovenarmen stromen niet en voelen heel stroef aan. Emotioneel kan ik niets vinden totdat ik plotseling ‘zie’. “Hee Eline, je Engel kan niet door je armen heen, voel jij dat ook??”

*

En of ze dat voelt!! Na een tijdje haar armen te hebben vastgehouden kan haar Engel er wel doorheen….Vervolgens neem ik tegenover haar plaats en pak haar handen kruislings vast: de ‘Engelengreep’, die het Mannelijke en het Vrouwelijke in haar, met elkaar verbindt. Hierdoor trek ik haar Engel verder nog haar lichaam in….

*

Eventjes later wrijf ik in rechtsdraaiende cirkelbewegingen nog wat over haar ‘Engelenplekje’, tussen de schouderbladen en dan…. word ze helemaal high. gelukzalig.. mmmmm…Ze is nu ÉÉN met met haar Engel !!!!

DERDE VERHAAL

Bij het opruimen van van de spullen van mijn pas overleden zusje, vond ik op de valreep nog een houten kistje tegen met CD’S. Eentje daarvan maakte me heel nieuwsgierig en nam die mee naar huis, niet wetende dat dit zou leiden tot een heel bijzondere ontmoeting ! Thuisgekomen draaide ik de muziek meteen : Engelen-muziek….akoestisch gitaar….eigen composities….prachtig !! Er stond een telefoonnummer op het hoesje vermeld. De volgende dag tikte ik deze in en kreeg Jon aan de lijn. Ik vroeg hem naar de bladmuziek van zijn composities, want ik speelde zelf ook. “Nee, geen bladmuziek, ik doe alles uit het hoofd”. Jammer voor mij…. Maar hij liet me niet met rust hiermee. Misschien dat hij me wat kon coachen betreffende het componeren, want ik voelde mij daar niet zo zeker in….Een dag later belde ik hem weer : “Ik weet niet goed hoe ik dat aan moet pakken, want ik heb het me-Zelf geleerd”. Maar hij zei mij ook, dat hij erover na zou denken….Toen kwam plotseling in mij het idee : “Wat jij kan dat kan ik ook !! ” En hierna gebeurde het : de ene compositie na de andere volgde, alsof ik middels Jon werd aangesloten op een heel groot reservoir van muziek….Een morfogenetisch veld ???

MIDWINTERCONSERT. Ik had een leerlinge voor gitaar. Ze was niet alleen heel ontvankelijk voor mijn lessen, maar ze had iets wat ik nog niet eerder bij een medemens was tegengekomen ! Net als ik was ze in staat om bij mensen vleugels waar te nemen !! Die vleugels vertellen ons dan iets over hun spirituele staat van zijn en hun verhouding met hun Bron. Jon’s muziek raakte ook haar en al heel gauw kregen we het idee om voor hem een concert te organiseren….Binnen de kortste keren zat ons MIDWINTERCONSERT helemaal vol !!! Met een eenvoudig rieten kamerscherm, een blankhouten stoel en een grote mand vol met rose en rode kerststerren, schiepen we tesamen met het gedimde licht, de zacht glanzende gordijnen en alle stoelen in een halve cirkel om de speelplaats heen, een heerlijke sfeer….Net legde ik de laatste hand aan nog wat glitterversiering om de bloemenmarkt heen,toen Jon binnenkwam. Meteen had hij iets bekendste en vertrouwds voor mij en ontwapende mij volledig….Al snel gaf ik hem de ruimte om zich om zich voor te bereiden.

UITGETILT BOVEN TIJD EN RUIMTE. Het zaaltje stroomde langzaam vol. En pas toen het geroezemoes van de stemmen verstilde, kwam Jon naar voren lopen. Meteen wist hij alle aandacht naar zich toe te trekken, waarop hij zichzelf en zijn eerste muziekstuk introduceerde. En reeds bij de allereerste klanken had hij de zaal in zijn ban. Dan….zie ik plotseling zijn vleugels. Die zijn waanzinnig groot, alsof hij daarmee de hele zaal omvat. Ondertussen speelt en sprankelt hij en leidt steeds zijn stukken met de nodige humor in ….Hij voert ons mee in zijn betovering….

“Uitgetilt boven tijd en ruimte”, verwoordde Anna na afloop de sfeer. Ook zij had zijn vleugels gezien !

“ENORM”, was haar kommentaar.

VIERDE VERHAAL

In het vorige verhaal heb het over mijn bijzondere ontmoeting met gitarist en componist Jon gehad : hoe bekend, vertrouwd en ontwapenend hij voor mij was. Later bleek dat ik in hem mijn zeer jong overleden tweeling-broertje had herkend ! Voor hem daarentegen lag dat te gecompliceerd.(We scheelden ook nog eens 20 jaar !) Vandaar dat we na verloop van tijd, ondanks mijn betrokkenheid en onze vruchtbare muzikale samenwerking, besloten om toch maar een einde aan onze relatie te maken !! Echter, IEMAND was het daar duidelijk niet mee eens….

JON’S ENGEL : Tijdens mijn ochtend-meditatie krijg ik Jon op visite. Niet fysiek natuurlijk. Ik zie hem in zijn lichtende contouren : helemaal Jon, maar dan transparant. Hij zet zich tegenover mij neer en vouwt dan met kleine schokjes zijn vleugels uit. Jon’s Engel dus. Ik voel me blij met zijn bezoek en vraag hem hoe het met zijn beschermeling gaat. Tot mijn grote verrassing is het antwoord : “Hij luistert niet !” Het klinkt zo komisch dat ik erom lachen moet. Wel kan ik me heel goed voorstellen hoe Jon zich stug aan zijn oude vertrouwde 3D-wereldje vast wil houden….

Jeetje, deze boodschap schap stond wel helemaal haaks op hetgeen wij tijdens de midwinterconcert-avond met Jon hebben mogen meemaken. Daar moest een verklaring voor te vinden zijn !

Ondanks zijn grote begaafdheid wilde Jon’s cariëre maar niet lukken. Anna en ik maakten ons sterk om hem daarin een handje te helpen. Wij hadden deze avond met een bijzondere intentie voorbereid….Ook hadden we Jon heel hartelijk ontvangen…. Daarbij had ik nog, voordat het concert zou beginnen, de Engelen-greep (zie 2de verhaal) bij hem toegepast : het kruislings vasthouden van de handen verbindt je Mannelijke kant met je Vrouwelijke kant om zo de voorwaarde te scheppen voor je Engel om helemaal in je lichaam te kunnen komen. Al daarmee doende stelde ik Jon gerust door hem te vertellen dat ik een Healer ben. Tenslotte droeg ik de verantwoordelijkheid voor die avond en zonder een goede hechting in je lijf kun je niet ECHT tot een bijzondere voordracht komen….En er was nog iets : Anna en ik hadden ons bewust op bepaalde plaatsen in de zaal geposteerd om energetisch het maximale uit zijn optreden te kunnen halen !!! Het werkte, ja allemaal, zij het slechts voor een glorieuze avond ???

JON’S ENGEL verlaat vervolgens zijn zitplaats, maar laat nog een verrassing voor Jon achter : Het is een schitterend stralende vijf-puntige STER van Levend Licht, zo-een die niet te tekenen valt wegens zij multi-dimensionale aard….

En zo werd ik plotseling tot middelaar gebombardeerd en vergat prompt de overeenkomst die ik met Jon had gesloten. Een Engel immers is hoog bezoek, die kun je toch niet zomaar negeren ??

Vervolgens kwam er een heel praktische vraag bij mij op : Hoe krijg ik dit kado op Jon’s bordje gelegd ????

Na even zoeken kreeg ik de geest en stuurde hem het volgende gedicht :

STER.

Ik ben de oorsprong van je zijn

Je licht in duisterheden

Mijn schijnsel lijkt maar klein

In grote moeilijkheden

Toch ben IK waar het om gaat

Voorbij je oerpatronen

Kan ik in ongeschonden staat

In stralen tot je komen

Je onschuld, onbevangenheid

Doen mijn kracht herleven

In bloot en open eerlijkheid

Kan ik je ruimte geven

Wanneer je zuiver bent van geest

Kan ik je HART bewonen

Van jou houd ik het allermeest

En wil je dat ook tonen

Ik ben je liefde en je trouw

Dat mag je niet vergeten

En bij vergissing en berouw

Kan ik je weer vergeven

Al is je wereld hard en koud

Een noot om flink te kraken

Ik ben je KERN en puur van goud

Ik zal je heilig maken….

Van Jon kreeg ik niet meer zoveel meer te horen, opeen zeldzaam telefoontje na : Hij geloofde niet in Engelen !! Jon’s Engel daarentegen is me nog een hele tijd blijven bezoeken, ik schreef er een boek over vol….

Wat mij in deze hele geschiedenis nog het meest chockeerde, was hoe Jon met zijn prachtige gaven weigerde om zijn multi-dimensionale aard te erkennen. En hoe hij daarmee op een enorme manier zichzelf blokkeerde. Hij droomde nooit, hij visualiseerde niet en mediteren zei hem niets…. Wel was hij nogal eens depressief ! Middels brieven die ik hem stuurde, probeerde ik zijn bewust-zijn te openen. Maar op een paar rake punten na, had ik alles slechts verzonnen volgens hem….Tja, zoals het er TOEN uit zag, kon hij oefenen wat hij wilde, maar dat was niet hetgeen hem werkelijk zou gaan helpen.

HET VIJFDE VERHAAL

Mara is de dochter van mijn zoon en mijn oudste kleindochter. Ze is nu 12 jaar. Mijn zoon met zijn gezin woont in mijn oude (grasdak) huis, maar eigenhandig bouwde hij er voor mij een aanleun-woninkje aan !! Helemaal van hout….

Mara voelde zich al een tijdje niet zo lekker. En toen ze bij me kwam bleek dat ze het kontakt met haar KERN (Levensvonk) helemaal was kwijtgeraakt en haar Engel nergens te vinden….Ze had hele zware koude benen met zweterige voeten : ze was helemaal ont-aard geraakt !!

Vier dagen ben ik met haar in de weer geweest om dit euvel te herstellen….Hierna leerde ik haar mediteren op de Natuurlijke Manier, zoals ik die zo’n 35 jaar geleden zelf heb doorgekregen toen ik volledig vastgelopen was, Bij mijn weten de enige garantie om het kontakt met je KERN te kunnen blijven behouden….Het toeval wilde dat een juf op school haar in die richting al een sugestie had gegeven !!

Mediteren dus. Net als bij Eline (2de verhaal) begon ik haar het verschil uit te leggen tussen haar Huis-tuin-en-keuken-zelfje en haar Droom- of Engelen-zelfje.Ja, dat je eigenlijk met zijn tweeën bent, had ze zelf al ontdekt !

Nadat ze haar ogen heeft dicht gedaan help ik haar om met haar aandacht middels het ‘deurtje’ in haar voorhoofd naar binnen te gaan….om dan voorlangs haar lichaam naar beneden te gaan richting haar Aarde-Centrum (Moeder Aarde zo je wilt)….Mara’s aandacht zal dit centrum activeren ! Hierna wil haar Aarde-energie richting stuit…. om vervolgens via het ruggemergkanaal omhoog te gaan richting kruin (plaats van de kruinscheringen !) waar zich een 2de ‘deurtje’ bevindt….Van hieruit kan ze haar Kosmische Antenne uitschuiven tot helemaal in het bovenste puntje van haar Aura….Hier bevindt zich haar Hemel-centrum (Vader Hemel zo je wilt)….Mara’s aandacht zal dit centrum eveneens activeren ! Na eventjes geduld trekt haar Hemel-energie een beschermend LICHT-SCHILD om haar Aura heen…. Ze zit nu in een EI van Licht, haar eigen Heilige Ruimte….Van hier uit is het niet moeilijk om bij haar HART-centrum te komen, waar zich een BLOEM ontvouwt,haar Levensbloem…. In het hart van de Bloem woont haar Oneindige Wezen, haar KERN, haar BRON,….Zodra Mara kontakt maakt met haar Bron, zie ik haar vleugels verschijnen, waarop het ‘Ademen’ begint….

Dit ‘Ademen’ is een ander soort ademen dan vanuit je Huis-tuin-en-keuken-bewustzijn(3-D ), het is meer een ‘Energetisch Ademen’ (multi-D)….alsof je geademd wordt !

Het ‘Ademen’ bij Mara verloopt nogal heftig : Ze komt haast niet meer bij van alle geeuwen die bij haar opkomen….Maar deze geeuwen bevrijden haar van alle spanningen die zich de laatste tijd in haar Energie-Systeem hebben opgehoopt en waardoor ze zich zo slecht is gaan voelen !!

Langzaamaan word ze helemaal stil….en rustig….en sereen….totdat haar ogen zich van-Zelf weer openen en de meditatie is gedaan….De droom hangt nog helemaal om haar heen….Mara is heel mooi en transparant op dit moment….Nog wat rekken en strekken en gapen en….precies volgens mijn boekje, belandt ze zo zoetjes aan weer helemaal in het HIER EN NU !! EEN met haar Engel !!

Vier dagen houdt ik haar vervolgens nog in de gaten, totdat ik haast zeker weet dat ze het mediteren in haar eentje ook wel kan….Immers, iedere vorm van dwang of moeten werkt tegengesteld !!

HET ZESDE VERHAAL

Angela was een vriendin van mijn kleindochter Mara, inmiddels 14 jaar. Ik zeg was, omdat ze niet meer in een lichaam bij ons is ! Wel was ze nog voor haar overgaan een keertje bij mij op visite en speelde er samen met Mara wat op mijn piano….Ze was toen net ‘genezen verklaard’ van een hersentumor ! Mooi niet dus bleek later….

Kort na haar overgaan hoorde ik (per toeval) Mara met haar moeder spreken over ‘het spoken’ van Angela : er vielen kaarten van de schoorsteenmantel en er gingen kaarsen zomaar uit…. “Och jee”, dacht ik, “Ze heeft geen rust, er is iets mis gegaan”….Aan Mara vroeg ik of ze een fotootje had van haar vriendin en ja, dat had ze. En toen was het gauw gebeurd :

Ik riep Angela bij me en ze was er vrijwel meteen ! Ze hurkte naast me neer en ik vroeg haar of ze wist dat ze was overgegaan . Ja, dat wist ze. Ik legde haar uit dat ze niet helemaal op het goede plekje was terecht gekomen…. Toen zag ik plotseling de ‘ Tunnel van Licht’ met aan de ingang daarvan….haar Engel ! !

“Zie je die Engel daar”, vroeg ik haar nog, “Ga daar maar heen”….

Hierna hield het spoken op !!! Ook Mara konstateerde dat Angela’s foto nu rustig was.

Wat ik me na deze gebeurtenis wel afvroeg was, waarom zowel mijn zus als Angela bij hun overgaan de weg niet konden vinden : OVERMATIG MEDICIJN GEBRUIK ???

Ook : Waarom moeten wij mensen inspringen in dit soort situaties en doen de Engelen dat niet ZELF ???

Dat antwoord kwam heel snel :

” Engelen verdragen de lagere frequenties van de tussen-wereld niet en kunnen daar dan ook niet komen….Wij mensen hebben wat dat betreft een groter bereik”….

Beide keren stonden de Engelen precies op de grens van de Licht-wereld met de tussen-wereld !

 

HET ZEVENDE VERHAAL

Eline, mijn jongste kleindochter en inmiddels 12 jaar, voelt zich weer een tijdje niet zo lekker : Overdag heeft ze last van een ‘knakkende rug’ en ’s nachts heeft ze zelfs pijn op die plek !! Zodra ze uit school komt mag ik naar haar kijken….

Mijn handen tasten nu haar rug af en dan ontdek ik dat de school haar zo onder druk heeft gezet dat haar Kosmische Antenne is ingeklapt….En dat ter hoogte van het knakken haar Levensstroom geblokkeerd is geraakt….En dan is er nog iets, waarop ik tegen haar zeg :

“Goh Eline, nu heb je nog zo je best gedaan op school, maar Het Systeem past gewoon niet op jou !! Begrijp je wat ik hier mee zeggen wil ??” En of ze dat begrijpt, het herkennen doet haar zelfs een zucht van verlichting slaken !!

Al gauw begint ze weer te stromen om vervolgens te komen tot haar allereerste meditatie op de Natuurlijke Manier…. De voorbereiding duurt maar even (Aarde-centrum, omhoog via haar rug, Kosmische Antenne uitschuiven, Hemel-centrum, Licht-schild, Licht-Ei, Hart-centrum, Levensbloem, Bron,(STER !) en dan…. krijgt Eline kontakt met haar HARTE-BLOEM (andere benaming !)….

“Hoe ziet die er uit?”, vraag ik nieuwsgierig, want bij ieder is die anders !

“Het is een REGENBOOG-BLOEM”, vertelt ze me heel direct ! En al na korte tijd komt ze HELEMAAL BLIJ uit de meditatie !!

“Ja Eline, dit is nu mediteren”, leg ik haar uit.

“Zen-zen”, grapt ze me na en met een paar enorme pretogen neemt ze zeer overdreven de daarbij behorende pose aan. Waar heeft ze die vandaan ??

Tijdens het avondeten legt ze aan haar familie nog uit hoe fijn dat mediteren wel niet is.

“Zo eenvoudig?”, vraagt haar vader verder.

“Ja, zo eenvoudig !”, antwoordt Eline opgetogen.

De pijn en de ‘knakkende rug’ zijn hiermee tot het verleden gaan behoren….

HET ACHTSTE VERHAAL

Je Engel is eigenlijk precies zoals jij !! Alleen deze is niet stoffelijk. En stoffelijk betekent : van aarde gemaakt, materie. Je lichaam is dus van materie gemaakt, met stoffelijke ogen om te zien, stoffelijke oren om te horen, een stoffelijke neus om te kunnen ruiken, een stoffelijke mond om te kunnen proeven en, last but not least, een stoffelijke huid waarmee je voelen kunt. Met dit stoffelijke lichaam kun je dus zien, horen, ruiken, proeven, en leef je op deze aarde….

De aarde zoals we die hebben leren kennen, vertegenwoordigt een 3-Dimensionale werkelijkheid. En belangrijk, deze 3-Dimensionale of afgekort, 3-D werkelijkheid kun je meten : de hoogte, de breedte en diepte, maar ook de inhoud, temperatuur en snelheid. Dit geldt voor alle dingen die je met je 3-D zintuigen kunt waarnemen….

Je Engel is anders : deze is niet van materie gemaakt, maar van droom stof. Je kunt ook zeggen dat deze een meer fijn-stoffelijk lichaam heeft. Ook leeft je Engel niet in een 3-D werkelijkheid, maar in een werkelijkheid die veel meer Dimensies omvat ! Het is de Multi-dimensionale werkelijkheid van de droom, de DROOMTIJD, zoals die nog in oude culturen van bv Indianen en Aboriginals wordt genoemd !! Deze werkelijkheid echter kun je niet meten en daarom denken veel mensen dat deze niet bestaat !! Maar denk maar eens na over het woordje ‘werkelijkheid’ en wat dat werkelijk betekent….Daar zit het werkwoord ‘werken’ in verwerkt. De werkelijkheid kun je dan ook zien als een toestand die werkt !! Of dat nu in de stof of in de fijn-stof is, maakt dan niet zo uit….

Echter, de droom-werkelijkheid laat zich niet gewaarworden door middel van je gewone stoffelijke zintuigen. Daarvoor heb je veel fijnere zintuigen nodig ! En dat zijn dan je zogenoemde ‘heldere zintuigen’ : droom ogen, -oren, een droom-neus, -mond en -huid. En raad nu eens wat : Die heeft je Engel allemaal !!!

Naarmate je meer bewust gaat worden van je Engel, van je Multi-dimensionaliteit, ga je ook beter begrijpen wat deze voor je betekent…. Want geen kontakt meer hebben met je Engel, is zo ongeveer het ergste dat iemand kan overkomen ! Je kunt je daardoor heel erg ongelukkig gaan voelen of alleen. Misschien word je wel depressief of ziek….Je loopt vast….En dat gun ik eigenlijk niemand !!

Middels je Engel ontwikkel je je vermogen om helder te zien, helder te horen, helder te voelen, helder te weten en nog veel meer….Ja, zelfs vliegen !!

Je Engel houdt heel erg veel van jou. En wel zo ontzettend veel, dat deze het allerliefste samen met jou in je aardse lichaam woont !! En wanneer dat dan zo is, voel je je LICHT en VRIJ en BLIJ ….

Wanneer je dan zo het voorgaande hebt gelezen, wil je natuurlijk niets liever dan EEN worden met je Engel. En je kunt er van op aan, dat ook je Engel niets liever wil dan dat : het is immers je Natuurlijke Staat van Zijn, een van balans en harmonie….

Voor mijn kleinkinderen.

Liefs.

HET NEGENDE VERHAAL

Robbin is de zoon van mijn dochter, mijn oudste kleinzoon en inmiddels 12 jaar . Hij heeft zelf zijn manier gevonden in om in kontakt met zijn Engel te blijven. Na een drukke schooldag is hij het liefste thuis, alleen. Nou ja, alleen…. Wanneer ik hem dan voorstel om ook maar te vertrekken, is het huis te klein !

Zijn moeder maakt zich wel eens zorgen om dat ‘altijd maar alleen’ van hem. Maar mijn ontdekking in deze is, dat zij daartoe geen enkele reden heeft ! Naast zijn school immers heeft hij meerdere malen per week zijn sportclubs, waar hij naar zijn eigen zeggen zijn vrienden heeft en waar hij steeds met veel plezier naar toe gaat !! De nodige prijzen voor voetbal, tennis en zelfs zwemmen heeft hij reeds in de wacht gesleept.

“Zo raak ik weer leeg in mijn hoofd”, antwoordt hij op mijn vraag naar al die inspannende bezigheden….Wat de school dan met hem doet mag duidelijk zijn….

Ook kijkt Robbin graag TV, of speelt hij met zijn iPad. Maar dan gebeurt het niet….Het gebeurt pas wanneer hij boven zijn bouwsels maakt of anderszins een heel project opzet, waarbij het liefst de hele verdieping in beslag genomen wordt….DAN word ik soms zijn Gouden Engelenkracht gewaar, dwars door alle muren heen heen !!!

Deze Kracht ontstaat pas wanneer iemand EEN is met zijn Engel en EEN is met zijn KERN….Op zo’n moment voelt hij zich echt niet alleen, maar A L – E E N….

Ik let er niet altijd zo op, maar wanneer ik zo terloops soms naar Robbin kijk, zie ik altijd zijn vleugels ! Hij LEEFT zijn Engel zou ik bijna willen zeggen.

Tja, en dan jawel hoor, het moest er een keertje van komen : met voetballen knalt er een spelertje dermate hard tegen hem aan, dat hij na twee weken nog steeds last heeft van zijn knie.

“Mag ik eens kijken naar die knie?”, vraag ik hem. En ja hoor, zijn onderbeen en voet ‘leven’ niet meer echt.

“Je Engel is er uit, op de vlucht geslagen, geschrokken van de klap ! En hij heeft je laten zitten met de pijn.”

Vervolgens vraag ik hem om zijn schoen en sok uit te doen, waarop ik zachtjes over zijn been en voet heen strijk om zo zijn Engel uit te nodigen zijn plaats weer in te nemen.

“Oh, wat fijn !” Zegt Robbin nog, helemaal zacht geworden….En na een paar minuutjes aandacht geven, woont zijn Engel weer helemaal in zijn been en voet. En “YES,” de pijn is helemaal verdwenen

Liefs.

HET TIENDE VERHAAL

Wat mij bij deze van het HART wil is, dat bij drie van de vier kleinkinderen zich duidelijk fysieke klachten gaan ontwikkelen wanneer zij vergeten dat zij ook een Engel zijn !! Hun leefomgeving is hier mede debet aan….Het belang van regelmatig mediteren bv, ontgaat de ouders totaal, en hiermee ook aan de kinderen zelf.

De nu 14 jarige Mara komt naar me toe i.v.m. klachten in haar nek en haar rug.

“O, ze is haar Engel vergeten !” Komt er spontaan in me op. Ik heal haar vleugels weer tevoorschijn en laat haar vervolgens weer gaan.

“Hoe kan ik haar toestand laten beklijven ?”, vraag ik mij in alle ernst af. Een idee valt me in : een ansichtkaart met een leuke mooie Engel erop, die plak ik op een A4tje, en schrijf er in grote letters….”HIER WOONT EEN ENGEL” op. Vervolgens bevestig ik die op haar kamerdeur…. Woordloos word deze door Mara geaccepteerd en ik voel dan hoe die verder uitwerkt !! Meer dan het je weer herinneren is kennelijk niet nodig !!

Nog geen 14 dagen later, staat Robbin, inmiddels 15 jaar, bij mij op de stoep : pijn in zijn nek en zijn rug. Hetzelfde verhaal….Ik leg hem nog eens heel goed uit dat hij naast een fysiek wezen ook een geestelijk wezen is….Een Engel.

Na een korte healing laat ik hem een bladzijde tekst lezen uit het spannende jeugdboek ‘ANGEL’, dat ik van Mara had geleend. Het gaat over een meisje dat op een goed moment ontdekt, dat ze half Mens/half Engel is.De tekst gaat over dat moment en beschrijft op een ontroerende wijze hoe ze contact met haar Engel maakt (Zie onder)

Terwijl Robbin die tekst nog aan het lezen is, zie ik bij hem zijn vleugels al tevoorschijn komen….Hij herinnert zich zijn Engel zijn weer !! Prachtig toch ? Maar…. voor hoelang ??

Liefs.

“…. Wanneer ik sliep, kwam ze tevoorschijn en zweefde boven mij. Ooit had ze me zelfs gewaarschuwd terwijl ik dacht dat het een droom was. Maar waar was ze op andere momenten ? Zat ze ergens in me ? Plotseling was ik nieuwsgierig. Kon ik met haar in kontakt komen ? Wilde ik dat ? Misschien, dacht ik aarzelend. Zonder precies te weten waar te beginnen, haalde ik diep adem om te ontspannen en ging toen langzaam op zoek. Hallo, dacht ik, ben je daar ? Ik werd me vaag bewust van een sprankje energie diep vanbinnen : een kleine kristallen vlam die een eigen hartslag leek te hebben. In gedachten zweefde ik er langzaam naar toe. Het licht fonkelende als een diamant op fluweel. Zacht golvend kwam er een energie op me af die me nieuwsgierig bekeek, net als ik haar. Een schok van herkenning : ik voelde mezelf glimlachen. De energie leek op de mijne, maar was ook anders, ‘krachtiger’ : een stralende energie die me kende en blij was om me te zien. Opeens wilde ik alleen nog maar in het licht zijn….’ ( Uit : ANGEL van L.A.Weatherly, uitgeverij Manteau Jeugd, ISBN 9789022326350)

Het meisje sluit zich aan bij een groepje Engelen-jagers,die willen voorkomen dat de aarde wordt ingenomen door een regiment ‘Valse Engelen’….De schrijfster dacht aanvankelijk met onzin bezig te zijn, maar haar omgeving spoorde haar aan om door te gaan ! Korte tijd later neem ik het boek VOYAGERS 2 van Ashayana Deane in handen, en vind dan in een overzicht van geplande gebeurtenissen, ook die van een overname van de aarde door Valse Engelen terug : deze overname is rond 2000 verijdeld geworden !! Kippenvel !!!!

HET ELFDE VERHAAL

Eline gaat op DROOMREIS, maar dat weet ze nu nog niet !!!

Het is alweer een hele tijd geleden dat Eline zich niet zo lekker voelde. Maar nu is het dan zover ! Voor haar betekent dat een hele dag thuis en voor mij : oppasdag.

“Zou je misschien wat vroeger kunnen komen en ook even naar haar kijken ?” Mijn dochter !

Plotseling besluit ik om mijn KLANKSCHAAL mee te nemen, met ergens in mijn achterhoofd het idee dat ze wel eens wat meer zou kunnen ‘zien’ dan enkel haar REGENBOOG-BLOEM (= Hartebloem, zie het 7de verhaal)

Lusteloos hangend op de bank, zo tref ik haar thuis aan. En, voor de TV uiteraard….Wat moet ze anders ?

“Hoe lang al?”, vraag ik mij af, maar ik zeg maar niets daarover….Ze ziet er echt heel ziek, zelfs koortsig.Direkt uit !! Dan geef ik aan Eline de Klankschaal met het wolomwonden slaghout in haar handen. Zo kan ze deze wat verkennen terwijl ik haar hond uitlaat, want dat moet eerst ! En wanneer ik dan na een kwartiertje terugben, is ze al aardig opgemonterd, maar nog lang niet uitgespeeld !!

“Hoi Eline, zullen we maar gewoon beginnen met mediteren, zoals we dat al eerder deden ?”,stel ik haar voor en dat is goed. Al snel krijgt ze haar REGENBOOG-BLOEM weer te zien….Vervolgens vertel ik haar dat ik de Klankschaal ga bespelen en ze mogelijk wat meer te ‘zien’ zal krijgen dan enkel maar haar Bloem….

Dan raak ik afgestemd en kan de klanken laten komen….Heel zachtjes zoemend eerst (dit doet me ineens denken aan DE BIJ = de Totem van het HART!)….Tot een steeds krachtiger gonzen….De klank gelijkt het AUOM….De Oerklank van de Kosmos….En na een korte tijd :

“Eline, zie je al iets ?”

“Ja, ik zie een hele grote VLINDER….Ze heeft een zadeltje op haar rug….Ze wil dat ik daar op ga zitten om met haar mee op reis te gaan ! ….

Eline is duidelijk beduusd en reageert nogal onwennig op dit nieuwe gegeven….Hoe hiermee om te gaan ?

“Dit is helemaal oké, Eline, laat maar gewoon gebeuren”…. vertel ik haar.

Dan neemt de Vlinder haar mee naar SNOEPJES-LAND !!!

(Wat ik Eline ben vergeten te vragen is om me steeds te vertellen wat ze tegen komt. Dus onderbreek ik iedere keer op goed geluk haar reis met een vraag daarover. Het jammere daarvan is dat ik het verslag om die reden niet in de ik-vorm brengen kan.)

“….Aldus in SNOEPJES-LAND te zijn aangekomen, strijkt de Vlinder neer en stijgt Eline af….En, terwijl ze door de straten loopt ontdekt ze dat alles, maar dan ook alles van snoep is gemaakt : de straat waarop ze loopt, de huizen langs de kant, en ook de lantarenpalen….Van lollies gemaakt !!….

Er zijn snoepwinkeltjes vol met snoep en in de straten huppelen peperkoeken-mannetjes en peperkoeken-vrouwtjes…. Een eindje verderop staat een spring-paleis, ook helemaal van snoep, kompleet met spring-kussens van suikerspin ! ….Hierop springen heel veel peperkoeken-kinderen en Eline ? Wel,…die springt heel vrolijk met ze mee….

Wanneer Eline uitgesprongen is gaat ze wat verder op verkenning uit….Plotseling komt ze uit bij een heel groot snoep-kasteel met torens en een grote poort….Echter bij die poort staat een koeken-man op wacht…. En die vertelt haar doodleuk dat ze niet naar binnen mag !!….Maar, dat WIL ze wel heel graag !!….”

Dan stel ik Eline voor om tegen die wachter te zeggen dat ze helemaal uit het land van de mensen is gekomen en toch wel heel erg graag naar binnen wil ! Dit doet ze en….

“….Nu mag ze door….Ze komt binnen in een hele grote zaal….ook weer helemaal van snoep : de vloer, de wanden, de bogen, de ramen….In het midden daarvan zitten op hele grote tronen van, wat denk je, ja natuurlijk, ook van snoep, een peperkoeken-koning en een peperkoeken-koningin….

Na de kennismaking krijgt Eline een hele grote Snoep-trommel vol mee voor thuis, een afscheidskadootje….

Wanneer ze weer buiten komt staat Vlinder haar al op te wachten….Eline klimt op het zadel en….zweeft samen met Vlinder superrelaxt naar….huis !! ”

Dan doet ze haar ogen open, verwonderd toch wel….

“Leuker dan een film op TV ?” waag ik haar te vragen.

“Ja-a”, is enthousiast haar antwoord.

Na wat te zijn bekomen stel ik Eline voor om iets te gaan tekenen van wat ze heeft meegemaakt. Het wordt een hele grote VLINDER met een zadeltje op de rug….Ook voor haarzelf heeft ze een plaatsje ingeruimd !!!

Liefs.

  1. Eline ging later nog een keertje op reis : Toen stond een EENHOORN haar op te wachten….

HET TWAALFDE VERHAAL

Mike leerde ik kennen tijdens een meditatie bij een vriendin. In de stof heb ik hem nooit ontmoet. Emy wel, tijdens een concert. Sindsdien hield zij er een relatie aan over op fijn-stoffelijk niveau. Ze had me uitgenodigd omdat hij aan depressies leed : wat was hier aan de hand ??

Dat werd tijdens het mediteren al snel duidelijk : een Alien, een Reptielen-wezen zat hem op de nek !! Maar deze loste heel snel op in ons LICHT- en LIEFDESVELD….

Mike was een man met een mooie Energie, musicus en dirigent. Na deze sessie had hij aan mijn vriendin te kennen gegeven dat hij bij mij dat mediteren ook wel wilde leren….Ik zei natuurlijk ‘JA’ al had ik op dat moment nog geen idee van hoe dat dan in zijn werk zou moeten gaan !

“…. Het is 1ste Kerstdag 2013. Om half 11 hebben we bij Emy afgesproken. We nemen onze oude plaatsjes van de Alien-sessie weer in….Al heel lang help ik mensen om tot een Natuurlijk Mediteren te komen, maar zo’n situatie als deze is wel helemaal nieuw voor mij !….Plotseling krijg ik de Heilige Geest (inspiratie) hiervoor en spreek je in met de volgende woorden : “BOEDDHA – BOEDDHA”.

Hierop val je meteen in een diepe meditatie, gewoon zoals die oorspronkelijk is bedoeld….Geen techniek, geen gerationaliseer, geen ‘mind-control’, nee, gewoon puur en echt MEDITEREN !!

Dan…. krijg ik een sterke aandrang om mijn handen op je hoofd te leggen…. en voeg de daad bij het woord…. Plotseling maak je kontakt met je KERN, je on-stoffelijke Levensvonk of Bron. Er schieten nu een een paar hele grote vleugels uit je bovenrug vandaan : AARTS-ENGELENVLEUGELS noem ik dat formaat !! ”

Toen ik weer thuiskwam vond ik verrast de versierde deurtjes van mijn badkamerspiegel toe. D i t d o e i k n o o i t !!!

“Een boodschap van Mike”, ging er door me heen en ik belde Emy. Ze haalde haar schouders daarover op. Maar wel liet ze me weten dat hij wel iedere dag zo met me wilde mediteren ! Ik voelde mij vereerd.

“…. Het is 2de Kerstdag en om 3uur hebben weer afgesproken. Emy heeft zich flink verlaat en alcohol gedronken….Maar zoiets gaat niet samen !!…. Pas om 5 uur kunnen we gaan ‘zitten’…. Al gauw word ik gewaar, hoe je KERN een mooi en zacht blauwachtig-wit LICHT uitstraalt…. Je deelt je Energie met Emy en met mij…. Maar Emy maakt er een potje van, ze zit te ‘knutselen’…. zodat de helft van je mooie Energie niet goed aankomt…. Dit doet in mij het verlangen ontstaan om met jou tot een zg. Tantrische Meditatie te komen…. recht tegenover elkaar gezeten….”

Na deze meditatie-sessie sprak ik naar Emy toe mijn verlangen uit, waarop ze direct met een diep wantrouwen reageerde. Wantrouwen is geen basis voor een SAMENZIJN IN LIEFDE, wat mediteren eigenlijk is ! Aldus belde ik haar de volgende ochtend daarover op. Ze reageerde furieus, alsof ik haar haar minnaar had afgepakt : I k w a s n i e t m e e r w e l k o m i n h a a r h u i s !!!!

ONZE WONDERBAARLIJKE NATUUR :

“…. Ik heb de hoorn nog niet op de haak gelegd of JIJ staat naast me in de kamer !! “Oké, ga hier maar zitten dan”, reageer ik verrast en spontaan, terwijl ik snel een kussen schik tegen de rugleuning van de bank.(Helpt me bij het concentren !) Zelf ga ik op een stoel tegenover je zitten…. Dan kom ik al heel snel tot de konklusie dat Emy helemaal geen spirituele draagkracht heeft voor jou. Bij mij kun je ‘landen’….”

De meditatie verliep verder rustig en goed, zonder bijzonderheden. Al was het hele gebeuren op zich voor mij wel heel bijzonder !! We namen afscheid van elkaar middels de oosterse groet : “Namaste”.

“…. Het is 28 December. Om 10uur hebben jij en ik weer afgesproken. Ik steek de altaarlichtjes aan en dan instaleren we ons…. Je KERN straalt wat minder uit dan gisteren. En dan komt er ook nog eens een telefoontje tussendoor (vergeten uit te zetten), waardoor je helemaal ontregeld raakt en zelfs het kontakt met je KERN verliest…. Hierop krijg ik het idee om je in de Engelen-greep (2de en 4de verhaal) om je Engel opnieuw in je (etherische) lijf te trekken (we zijn een samenstelling van meerdere lagen…. Je Engel vormt daarvan de synthese)…. Deze gaat werken en je Energie-stroom komt op gang. Ik pak mijn stoel en ga zitten….

Vervolgens zie ik hoe een gordijn van verdriet voorlangs je KERN komt stromen. En voorzichtig vraag ik je waar dat verdriet vandaan komt.

“Ik heb geen familie”, is je antwoord. Waarop ik reageer met :

“Ik ben je familie Mike, in spirituele zin”….

Hierop omhelzen we elkaar gaat je Energie weer beter stromen….”

“….Het is 29 December, Zondag, en we hebben pas om 11uur afgesproken….We ‘vertrekken’…. Vandaag lijkt mij je KERN alweer wat minder te stralen…. Wel zie ik je steeds als een Witte Engel voor me zitten, die echter op een langzame wijze helemaal zwart gaat kleuren…. Dan bedenk ik mij dat je nog een heel zwaar psychisch pakket bij je draagt en ik in mij het verlangen voel ontstaan om dit een beetje lichter voor je te maken…. Hierop gaan we tegenover elkaar staan en raken elkaar slechts met onze vingertoppen aan…. De Energie-uitwisseling die hierop volgt is ongekend : zo zacht…. zo intens…. zo liefdevol…. zo zuiver….”

Even later maakte ik mij nog zorgen om hoe ik afscheid van Mike zou moeten nemen na zo’n sessie. Maar het antwoord kwam helemaal van ZIJN kant uit : Hij stapte op met zo’n kwiek tred, dat ik erom lachen moest !!

LEVE DE HUMOR, HIEP – HIEP – HOERA !!!

“…. Het is 3 Januari 2014. Op de een of andere manier schik ik 2 kussens op de bank vandaag…. Nog voordat ik zit licht het 2de kussen al op…. Je hebt je Engel meegebracht, maar deze zit nu los bij je vandaan voor het andere kussen…. Uiteraard is het een hele mooie lichtende Engel, een beetje groter dan jij ! En dat geldt zeker voor vandaag….

Vandaag ben je klein en donker…. En om je KERN heen zie ik veel donkere vlekken, je LICHT kan er nauwelijks nog doorheen…. Wat ik echter ga begrijpen is dat DE PIJN van het verleden NU bezit van je heeft genomen…. Vervolgens neem ik je weer in de Engelen-greep, echter deze werkt nu slechts mondjesmaat. Maar wat me nu wel opvalt is, dat naarmate je Engel meer in je is, je KERN navenant harder gaat stralen !!! Echter je PIJN van vandaag te groot om deze staat te kunnen kontinueren….”

Nadat we eventjes zo samen hadden ‘gezeten’ nam ik afscheid van Mike met de woorden : “Een goede verwerking voor vandaag” Ik voelde mij behoorlijk aangeslagen !

“…. Het is 4 Januari, Zaterdag 10uur. Ik bereid me voor met het schikken van 3 kussens deze keer ! Die 3de heeft iets kleins in petto, al weet ik nog niet wat….

Ik ga zitten en stem me af op jou….Je KERN straalt weer, maar nog niet zo krachtig als een aantal dagen geleden….Je Engel is dan ook nog niet helemaal in je, maar wel pal achter je geschaard…. En op dat 3de kussen ligt een KIND, een heel klein Kind, jouw hele eigenste Christuskind. Vervolgens pak ik het op om Het aan je over te dragen met de woorden : “Zul je er goed voor zorgen a.j.b.? Dit KIND staat staat voor Pure Liefde en de Wijsheid van het HART. Dank je wel”….”

Nadat Mike was weggegaan droomde ik nog wat na over het KIND en dwaalde terug naar sterfbed van mijn vader. Kort voor zijn overgaan droomde hij dat hij een KIND moest baren…. Een dag later baadde de kamer in ZIJN LICHT !!! Alsof ik daar mijn hele leven op had gewacht !!!

Mijn OER-DRAMA kent het Sterrenwezen, het Kind dat alles heel maakt, transformeert !

“… Het is 6 Januari, Maandag. Rond een uur of 10 ga ik weer ‘zitten’. Ook jij zit weer tegenover mij…. Het duurt maar even en dan zie ik je weer helemaal gaan stralen, recht vanuit je KERN, net zoals de Witte Gandalf, wanneer hij terugkeert uit de Hel (film : In de ban van de Ring). Je bent weer EEN met je Engel !!!

Na een hele tijd lang alleen maar in LICHT te hebben gebaad, wordt het me duidelijk dat het tijd is om werkelijk afscheid van elkaar te nemen….Na een Namaste en een tedere omhelzing….beide handen nog even vast…. En dan : “Dag Mike”….”

Liefs.

Emy leerde mediteren bij de Boeddhisten, ze heeft de Natuurlijke Manier nooit geaksepteerd.

 

HET DERTIENDE VERHAAL

Het wil wat dieper ingaan nog op de inhoud van wat dat is : het mediteren op een Natuurlijke Manier….Het is de universele manier van STIL worden, RUIMTE scheppen en INZICHT verwerven in wie jij BENT !!!

Het is de manier waarbij je uitkomt nadat je bent vastgelopen op een of meerdere MEDITATIE-TECHNIEKEN, die eerder het karakter dragen van MENTALE OEFENINGEN, dan het wijzen van een weg naar wie je werkelijk bent… Dat vastlopen komt dan omdat je immers meer bent dan een mentaal wezen…. Je bent ook nog eens een stralend en s p i r i t u e e l wezen…. Een ENGEL !!!

Dat vastlopen op zo’n traditionele techniek (TM) overkwam ooit mijzelf, inmiddels 40 jr geleden ! ‘Ik groeide scheef’ en ik ont-aardde ! Ik werd kort en kribbig naar mijn omgeving toe, omdat ze nogal snel aan mijn ‘heilige gevoel van binnen’ zaten te knabbelen, dat behoorlijk kwetsbaar bleek : IK RAAKTE GEÏSOLEERD !! Ik voelde me zelfs hoog boven anderen verheven !! Een droom gaf me hier meer inzicht in….

IK VERVREEMDDE VAN MIJZELF !!!!

Deze TECHNIEK berustte op verdringing, zoals dat ook met drank en drugs gebeurt. Energetisch kom je los van de aarde, je ont-aardt en leeft vervolgens ‘zonder voeten’ verder….

Na het stoppen begon het afkicken daarvan, ‘de put’, tegelijk met het verwerken van hetgeen verdrongen werd.

Om mij heen echter, zie ik nog steeds hetzelfde gebeuren. Een omweg is kennelijk ook een weg ! Maar stel nu dat je die omweg wilt overslaan, hoe kom je dan tot het mediteren op de Natuurlijke Manier ??

Je zuivere intentie voert de boventoon, het oprechte verlangen om het grote WONDER DAT LEVEN HEET in jezelf te leren kennen….met ergens het besef hebbende dat er meer is dan je vlakke 3-D bestaan, waarin je je min of meer gevangen voelt.

Nogmaals voor alle duidelijkheid : Natuurlijk Mediteren biedt je geen escape, zoals veel oosterse technieken dat doen. Nee, je start een proces van bevrijden, omarmen en KOMMUNISEREN VAN HART TOT HART. Eerlijk en Puur.

MOEDER AARDE EN VADER HEMEL.

Met alleen maar gaan zitten kom je er niet. Want, wanneer je alleen maar gaat zitten en stil-zijn, ook al zijn je ogen dicht, dan gebeurt er niets anders dan stil zitten met je ogen dicht. Mogelijk ontspan je wat, maar mogelijk ook helemaal niet, omdat je je dan gaat vervelen en ongedurig wordt. Dat is dus niet wat mediteren inhoudt, ook niet met een zacht muziekje (dat leidt af !) en ook niet met een geleide fantasie (dat zijn de beelden van iemand anders !) En wat dat dan wel is zal ik je dan stap voor stap proberen uit te leggen … Maar dat alleen zal je niet veel wijzer maken, het gaat om het ERVAREN !! En dat gebeurt pas door het te DOEN !!

Deze manier is volkomen onschuldig, zodat deze ook veilig voor kinderen is (zie eerdere verhalen). Forceren kan helemaal niet !! Dus bij deze spreek ik je als een kind verder toe :

Okee, ga dan nu eerst maar eens op een rechte stoel zitten, op de grond of op een kussen kan ook. Telefoon, bel en muziek uit. Belangrijk hierbij is, dat je niet met je rug tegen de leuning gaat hangen : Dit blokkeert je Levensstroom. Echt ZITTEN dus, OP je billen, rug recht !

Je Energie-veld of Aura zit nu als een EI om je heen, veilig en rustig. Dit is jouw eigen heilige ruimte die op het punt staat helemaal te worden ingenomendoor enkel JOU…. Laat nu langzaam alle gedachten aan de wereld buiten je los. De spelletjes, het huiswerk, ja zelfs de kamer waar je nu in bent ! Stap door het deurtje in je voorhoofd naar je binnenwereld toe…. En wat je nu als eerste hebt te doen, is het voorlangs afdalen in jezelf, helemaal onder in je buik, je bekken, want daar bevindt zich je AARDE-CENTRUM. En hier woont Moeder Aarde : ZIJ DRAAGT JE !!!

Tintelingen in je benen en voeten betekenen dat je ‘ge-aard’ raakt. Breng haar een groetje en blijf daar totdat ze je aangeeft om via je stuit en Heilig-been naar boven te gaan. Want bovenin je Aura bevindt zich je HEMEL-CENTRUM, waar Vader Hemel woont : HIJ BESCHERMT JE !!!

LICHT-DOUCHE.

Stel je nu maar eens voor dat je ruggengraat een ladder is en dat je die ladder langzaam en gestaag begint op te klimmen, helemaal naar je kruintje toe. (plekje van de kruinscheringen !) Daar zit nog een deurtje. Probeer dat te openen, want soms gaat dat een beetje stroef….Hier bevindt zich je Kosmische Antenne, en zie maar eens of je deze uit kunt schuiven, Ja, precies zoals bij een radio of TV ! Je kunt ermee tot in de Hemel reiken, maar doe het kalm aan en vindt je weg daarin….En wanneer je eenmaal helemaal boven bent aangekomen, wacht dan even rustig af, want wanneer je goed oplet merk je dat het Hemelse Licht als een douche over je heenkomt….Dit Licht zit nu als een bescherm-schild om je heen….Je zit nu in een EI van Licht, een waarlijk Heilige Ruimte….

Dit Licht brengt tevens een Zaadje tot ontkiemen, dat diep in de schoot van Moeder Aarde ( je bekken) verborgen licht te sluimeren om te worden gewekt….En dat is NU !!

HARTE-BLOEM.

Het ontkiemende Zaadje groeit nu snel richting je HART-CENTRUM en…. doet je Engel in aktie komen ! Deze komt nu via je Engelen-plek tussen je schouderbladen je lichaam binnen en stuwt je BLOEM uit de knop. Ja, misschien wel op dezelfde manier als elfen dat met hun bloemen doen….

In het HART van je BLOEM woont je Levensvonk of KERN, die je letterlijk Nieuw Leven in zal blazen : het ADEMEN gaat dieper en wordt intenser, meer alsof je ge-ademd wordt…. Het is een Energetisch Ademen ! Ook is de kans groot dat je er van geeuwen gaat…. GEEUW, zo veel en zo diep als je kunt !! Deze geeuwen halen alle spanningen uit je Energie-Systeem weg….

Voel nu je KERN…. Wanneer dat niet zo gemakkelijk gaat, leg dan beide handen kruislings over je HART-centrum en ‘koester je BLOEM’…. dat houdt Links en Rechts verbonden….Je gaat je waarschijnlijk ruimer voelen….misschien wel groter….of lichter….Ja misschien ga je wel ‘vliegen’, zoals spontaan een 9 jarig jongetje gebeurde !! Je hebt nu immers vleugels gekregen !!

Het maakt allemaal niet uit, geniet van dit moment…. Je Engel zal het je wel laten weten hoe lang je in die Ruimte blijven mag en wanneer de meditatie is gedaan…. Soms heeft deze nog een boodschap voor je of ga je zelfs op DROOMREIS….En wanneer dat allemaal lang genoeg heeft geduurd, duwt je Engel je ogen gewoon weer open. Nou, een goede reis dan maar….

EEN MET JE ENGEL

Doorgaans kom je helemaal los en ontspannen en BLIJ uit de meditatie, EEN met je Engel, weet je nog ? Wel moet je weer even wennen aan de wereld van alledag…. Dus rek je wat en strek je wat en laat het geeuwen nog een keertje helemaal gaan en….T a k e y o u r t i m e !!

Tja, en hoe nu verder ? Wel, je Engel zal het je wel laten weten wanneer het weer tijd wordt voor een volgende meditatie-sessie !! Wanneer je ‘ l u i s t e r t ‘ tenminste !! En weet je wat nu het leuke is bij die volgende meditatie ? Dat hele ritje van richting je AARDE-CENTRUM richting je HEMEL-CENTRUM richting je HART-CENTRUM is nu gebaand, zodat je boem-pardoes naar je HARTE-BLOEM kunt gaan !!!!….

Liefs.

PS, ik ben nog iets vergeten te zeggen : deze manier van mediteren is v r ij !! D.w.z. dat je niet perse doodstil hoeft te zitten zoals bij bv Zen. Je mag wel degelijk je Energie-stroom ondersteunen met simpele bewegingen van nek, schouders, rug en je benen verleggen en zo, soms zelfs gaan staan….of liggen richting een lichte vorm van yoga. Luister goed naar je lichaam en je ademhaling. Geen twee meditaties hebben zo nog hetzelfde verloop en zijn steeds aangepast aan je situatie van het moment…Dat houdt het avontuurlijk en is daarmee nooit saai !! Je kunt zelfs vragen stellen….

Een ander woord voor mediteren = water geven aan je BLOEM, laat hem niet verdrogen !!

Advertenties